طريقة تحضير وصفة الجمبري بالبصل

طريقة تحضير وصفة الجمبري بالبصل

- ‎فيالطبخ

طريقة تحضير وصفة الجمبري بالبصل

الجمبري بالبصل

المقادير

  • x معلقة كبيرة زيت زيتون
  • x معلقة صغيرة فص ثوم مهروس
  • x عدد بصلة (مقطعة مربعات)
  • x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
  • x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (او حسب الرغبة)
  • x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع مكعبات)
  • x معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
  • x عدد طماطم (مقطعة مكعبات)
  • ½ x كيلو جمبرى (منظفة)

الخطوات

  1. هنخلط الثوم والليمون والبهارات ماعدا الملح ثم ينقع فيها الجمبري لمدة ساعة .
  2. هنضع الزيت في طاسة على النار و يوضع فيه البصل ويقلب حتى يصفر .
  3. هنضيف الطماطم ونقلب لمدة دقيقتين ثم يضاف الجمبري ويقلب على نار عالية نوعاً ثم تضاف الخلطة والملح.
  4. بعد 7 دقائق يكون الجمبري قد نضج يضاف إليه الفلفل الرومي والكزبرة ويقلب ثم يقدم ساخناً مع سلطة طازجة .
الرابط المختصر : https://threads.r4r4.net/OE84a