طريقة تحضير مكرونة بالجبنة فى الفرن

طريقة تحضير مكرونة بالجبنة فى الفرن

- ‎فيالطبخ

طريقة تحضير مكرونة بالجبنة فى الفرن

طريقة تحضير مكرونة بالجبنة فى الفرن

مكرونة بالجبنة فى الفرن

المقادير

  • x عدد طماطم (مقطعة مكعبات)
  • 2 ½ x معلقة كبيرة صلصة طماطم (مذابة في نصف كوب ماء)
  • x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع مكعبات)
  • x عدد بصلة (مقطع مكعبات صغيرة)
  • 1 ½ x كيلو مكرونة (قلم)
  • x معلقة صغيرة فص ثوم مهروس
  • x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
  • x معلقة صغيرة زعتر
  • ½ x كوب زيتون (اخضر مخلي)
  • ½ x كوب جبن رومي مبشور
  • ½ x معلقة كبيرة ملح
  • ½ x معلقة صغيرة أوراق ريحان (مطحون)

الخطوات

  1. هنسحن طاسة على النار بها قليل من الزيت و نضع فيها البصل حتى يصفر لونه .
  2. و بعدين هنضع الطماطم و الفلفل و الثوم و الزيتون .
  3. و بعد كده هنضع الصلصة و الملح و الفلفل الاسود و الزعتر والريحان ونقلب لمدة 10 دقائق.
  4. و في حلة اخرى هنسلق المكرونة و نجهزها و بعد ما يتم سلقها هنخلطها مع الصلصة كويس .
  5. و بعدين هنضعها في صينية بايريكس و نضع على وجهها الجبنة الرومي المبشورة و ندخلها الفرن حتى تسيج الجبنة الرومي ثم تقدم مباشرة بألف هنا .
الرابط المختصر : https://threads.r4r4.net/fJvfy