طريقة تحضير مافن زبدة الفول السودانى

طريقة تحضير مافن زبدة الفول السودانى

- ‎فيالطبخ

طريقة تحضير مافن زبدة الفول السودانى

طريقة تحضير مافن زبدة الفول السودانى

مافن زبدة الفول السودانى

المقادير

  • x عدد بيضة (طازجة)
  • 1 ½ x كوب دقيق
  • x معلقة كبيرة باكينج بودر
  • x كوب زبادي
  • x كيس فانيليا
  • x معلقة صغيرة قرفة
  • x رشة ملح
  • ½ x كوب فول سودانى (زبدة)
  • ½ x كوب زبدة
  • ½ x كوب سكر
  • ½ x كوب سكر بنى
  • ½ x كوب كاكاو
  • ½ x كوب قطع شيكولاتة

الخطوات

  1. فى وعاء نضع الدقيق ورشة الملح والباكينج بودر والكاكاو ونخلطهم جيدا.
  2. فى وعاء اخر نضع الزبد والسكر البنى والسكر الأبيض ونخلط جيدا.
  3. ثم نضيف زبدة الفول السودانى والبيض والفانيليا ونخلط جيدا حتى تتجانس المكونات.
  4. ثم نضيف اللبن ونخلط.
  5. ثم نضيف خليط الدقيق وقطع الشيكولاتة بالتدريج ونخلط جيدا حتى تتجانس المكونات.
  6. نصب خليط الكيك فى قالب كيك مدهون بالزبد ثم يوضع فى الفرن عند درجة حرارة 180 لمدة 20 دقيقة أو لحين النضج بالهنا والشفا
الرابط المختصر : https://wp.me/p90HvZ-9T0