طريقة تحضير لحم بالبرقوق

طريقة تحضير لحم بالبرقوق

- ‎فيالطبخ

طريقة تحضير لحم بالبرقوق

طريقة تحضير لحم بالبرقوق

لحم بالبرقوق

المقادير

  • x عدد فص ثوم مهروس
  • x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
  • x عدد بصلة (مبشور و ناعم)
  • x كوب ماء
  • x معلقة صغيرة زعفران
  • x معلقة كبيرة ملح
  • x كوب كزبرة جافة مطحونة
  • x رشة جنزبيل
  • x رشة فلفل اسود مطحون
  • x معلقة كبيرة سمن
  • x معلقة كبيرة سكر
  • x كوب بقدونس طازج
  • x معلقة صغيرة سمسم
  • x معلقة صغيرة قرفة
  • x كيلو لحمة ضانى
  • x كيلو برقوق مجفف

الخطوات

  1. في حلة ضغط على النار هنضيف الزيت و بعدين البصل و نحركه في الحلة لحد ما يليين
  2. نضيف عليهم اللحمة و نقليها على نار هادية لحد ما تستوي
  3. هنضيف عليهم البقدونس و الثوم و الكزبرة و الجنزبيل و الملح و السمنه و الزعفران و الفلفل و كوباية ماء(يُفضل تغطي كمية الماء اللحمة) و نتركهم من 30 لـ40 دقيقة
  4. في حلة تانية على نار هادية هنضيف كوباية ماء و نضيف فيها البرقوق و عليه القرفة و السكر و نتركهم حوالي 10 دقايق عشان البرقوق يستوي و يتعسل
  5. في طاجن هنضيف اللحمة و نضيف عليها البرقوق و نرش عليهم السمسم. كده تمام..بالهنا و الشفا
الرابط المختصر : https://threads.r4r4.net/O8KU1