طريقة تحضير كفتة الحاتى المشوية

طريقة تحضير كفتة الحاتى المشوية

- ‎فيالطبخ

طريقة تحضير كفتة الحاتى المشوية

طريقة تحضير كفتة الحاتى المشوية

كفتة الحاتى المشوية

المقادير

  • x عدد رغيف عيش فينو (منقوع فى نص كوب لبن)
  • x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
  • x رشة جنزبيل
  • x رشة قرفة
  • x كوب بقدونس طازج
  • x كيلو لحمة مفرومة
  • x معلقة كبيرة زبدة
  • x رشة بهارات لحمة
  • x عدد بصلة مفرومة (ناعم)
  • x رشة سماق
  • x رشة بودرة ثوم
  • x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)

الخطوات

  1. هنتبل اللحمه بالبهارات ونقلبهم جيدا ونعصر الفينو و نضيفه على اللحمه.
  2. ثم نضيف البقدونس ومعلقة الزبد ونخلطهم جيدا ثم تغطى وتترك فى الثلاجة مدة لا تقل عن ساعة.
  3. ثم نصبع الكفته على اسياخ الشيش ونجيب فحم نولعه على البوتجاز ونحطه بعد كده على ورقه فويل تحت شبكه الفرن ونرص الاسياخ على الشبكه وندهنها بمايه البصل.
  4. تترك حتى يحمر لونها وتفوح رائحتها ثم تغرف فى طبق مفروش بالبقدونس مع سلطة الطحينة بالهنا والشفا.
الرابط المختصر : https://wp.me/p90HvZ-bAd