طريقة تحضير صينية سمك قاروس

طريقة تحضير صينية سمك قاروس

- ‎فيالطبخ

طريقة تحضير صينية سمك قاروس

طريقة تحضير صينية سمك قاروس

صينية سمك قاروس

المقادير

  • 10 x عدد فص ثوم مهروس
  • x عدد عيدان كرفس (مقطع)
  • x عدد ليمونة (حلقات)
  • x عدد طماطم (حلقات)
  • x عدد بصلة (حلقات)
  • x عدد فلفل أخضر حلو (حلقات)
  • x كيلو سمك (قاروس)
  • x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
  • x كيلو بطاطس (حلقات)
  • x معلقة صغيرة كمون
  • ½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
  • ½ x كوب زيت عباد شمس
  • ½ x كوب عصير ليمون

الخطوات

  1. تشق بطن السمك وتنظف جيدا ثم يغسل بالماء.
  2. يخلط الثوم والكمون والملح والفلفل.
  3. يتبل السمك بالثوم والكمون ونضع بداخلة حلقات الليمون ثم يوزع فوقة عصير الليمون.
  4. ترص البطاطس فى صينية مدهونة بالزيت ثم نضع السمك فوقها.
  5. ثم يرص حلقات الطماطم و الفلفل الأخضر والليمون والبصل.
  6. توضع الصينية فى الفرن عند درجة حرارة 180 لمدة 45 دقيقة أو لحين النضج.. تقدم مع أرز وسلطة.. بالهنا والشفا
الرابط المختصر : https://threads.r4r4.net/HX3iy