طريقة تحضير أرز بالكبدة و المكسر ات

طريقة تحضير أرز بالكبدة و المكسر ات

- ‎فيالطبخ

طريقة تحضير أرز بالكبدة و المكسر ات

طريقة تحضير أرز بالكبدة و المكسر ات

أرز بالكبدة و المكسر ات

المقادير

  • x عدد حبهان
  • x كوب أرز عادى
  • x معلقة كبيرة سمن
  • x معلقة كبيرة سكر
  • x معلقة صغيرة قرفة
  • x عدد ورق لورا
  • x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
  • ½ x كوب زبيب
  • ½ x كوب صنوبر (محمص)
  • ½ x كوب لوز (ومقشر ومحمص)
  • ½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
  • ½ x كيلو كبدة (مقطعة صغير)
  • ½ x كوب مشمشية (مقطع صغير)
 
 

الخطوات

  1. في وعاء على النار يضاف ماء مع ورق لاورا و ملعقتين خل و تترك لتغلي.
  2. ثم تضاف الكبدة. للتخلص من الزفارة.
  3. تخرج و تحمر في السمن و المستكة و الحبهان.
  4. في حلة غير لاصقة تضاف ملعقة كبيرة سمن.
  5. يغسل الرز و يصفي و يحمر على نار عالية.
  6. ثم تضاف السكر و القرفة و الزبيب و الملح و الفلفل.
  7. ثم يضاف كوبين ماء و يترك ليتشرب و يوضع على نار هادئة.
  8. عند التقديم يضاف الكبدة و المكسرات و الزبيب و المشمشية. و بالهنا و الشفا
الرابط المختصر : https://threads.r4r4.net/x5LTF